Katrien De Becker

Katrien De Becker

Actrice

Katrien De Becker (°21 mei 1971) volgde haar toneelopleiding aan de Studio Herman Teirlinck en studeerde af in 1993. Sindsdien speelde ze in verschillende theaters, waaronder: Theater Antigone, Arca theater, Bourla, Raamtheater, De Paardenkathedraal (Utrecht) waar ze in 2008 een nominatie voor de Theo d’Or in de wacht sleepte voor haar rol als Charlotte in de voorstelling  “Nachtwake” van Lars Norèn.

De laatste jaren speelde ze verschillende producties in Theater aan de Stroom in een regie van oa. Lieven Debrauwer, Eddy Asselberghs en Mattias De Paep, van het gezelschap O’Kontreir waar ze reeds drie jaar met de voorstelling “De pest! aan mij” rondreist.  Ze werkte ook samen met Herbert Flack voor de reisvoorstelling “Dame met het hondje” van Anton Tsjechov.

In de Komedie Compagnie speelde ze mee in de producties “Kassa, Kassa” en “2 x2 op de canapé”.

Bij het grote publiek is ze gekend als June in de serie “Familie”. Ze speelde ook mee in o.a. Spoed, Droge voeding kassa 4, Happy Singles, Wittekerke en Wolven. Ze vertolkte gastrollen in oa. : Sedes en Belli, Recht op recht, Flikken, Aspe, Witse, Vermist, …

Naast het inspreken van commercials leent ze haar stem ook aan buitenlandse jeugdseries, tekenfilms, documentaires, …

Bij het Gentse gezelschap Klein Barnum speelt ze bedrijfstheater en maakt bedrijfsfilmpjes.

Menu