Yallah, naar België

Yallah, naar België

WEGENS SUCCES EXTRA VOORSTELLING OP ZATERDAG 26 MEI 2018 OM 20u30

1964. België zoekt buitenlandse arbeidskrachten en focust zich hiervoor op Marokko en Turkije. Anouar is op dat moment getrouwd, werkloos en hopeloos op zoek naar een baan. Hij schrijft zich in en vertrekt naar België.

Gouden tijden zijn het in de jaren ’60. Iedereen wil een Marokkaan als buurman. Het plan van Anouar is: een jaar in België blijven om te werken en daarna terugkeren naar zijn vrouw in Marokko. Maar dan ontmoet hij Marina, een Antwerpse schone die dol is op zuiderse mannen.

Hoe Anouar zijn weg probeert te vinden in deze westerse maatschappij van de jaren ’60 en welke keuzes hij maakt, ziet u in de eerste komische voorstelling in Vlaanderen over eerstegeneratiemigranten.:

‘Yallah, naar België’, de eerste komische voorstelling in Vlaanderen over eerstegeneratiemigranten.

“Yallah, naar België” is niet zomaar een theatervoorstelling, maar een sociaal-artistiek totaalproject naar een idee van Zineb El Boussaadani. Het project werd niet enkel gerealiseerd door de creatieve geesten van theater M, maar in nauwe samenwerking met de eerste, tweede en derde generaties Mechelse vrouwen van allochtone origine.

Onder leiding van Zineb El Boussaadani, jarenlang voorvechtster van vrouwenrechten en diversiteit, putten we uit de boeiende verhalen en geschiedenis van deze vrouwen. Het resultaat krijgt u te zien in de theatervoorstelling, maar ook in de tentoonstelling en het kunstwerk over kettingmigratie, waar de verhalen op een bijzondere manier gevisualiseerd worden door Anne-Marie Van Broeck.

Tentoonstelling gratis te bezoeken telkens 1u voorafgaand en aansluitend op de voorstelling.

  • Spel en tekst: Youssef El Mousaoui en Helga Van der Heyden
  • Idee & teksthulp: Zineb El Boussaadani
  • Regie: Yves De Lathauwer
  • Productie: theater M

Met dank aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu