Yves De Lathauwer

Yves De Lathauwer

Artistiek leider

Tot zijn achttiende verjaardag studeert hij Economie-Moderne talen aan het Heilige Maagdcollege van Dendermonde om vervolgens een opleiding TEW te starten aan de Gentse Universiteit. Maar op het einde van de eerste kandidatuur krijgt hij de rol van Rikus de koetsier aangeboden in de Musical ‘Jan Praet’, in een regie van Marc Lauwrijs. Bovendien speelt hij in dezelfde periode zijn eerste gastrolletje in Spoed. Meteen herontdekt hij de vreugde en het plezier van ‘spelen’. Daarom besluit hij deel te nemen aan de ingangsexamens van de Mechelse Theater- & televisieschool. Yves wordt toegelaten aan de school en start met de driejarige opleiding voor theater-én televisieacteur. Tijdens deze opleiding speelt hij in tal van theater-en videoproducties o.l.v. Ronny Waterschoot, Marilou Mermans, Caroline Van Gastel en Magda Cnudde.

Van november tot december 2001 speelt hij zijn eerste grote gastrol als de drugsverslaafde Dimitri in de populaire VTM-soap ‘Familie’. En in mei-juni 2002 kruipt hij in de huid van wielrenner Andy Neirinckx in de VTM ziekenhuisserie ‘Spoed’.

In 2003 wordt een pilootaflevering gedraaid van de satire ‘Hotel Al Ladron’, waar Yves de receptionist van het malafide hotel voor zijn rekening neemt.

Dit is het begin van een ganse reeks gastrollen in verschillende Vlaamse series zoals Aspe, Witse, Wittekerke, Amika, David en vele anderen.

Sinds zijn afstuderen in juni 2003 is hij hoofdzakelijk actief als acteur én regisseur bij verschillende theatergezelschappen. Bovendien is hij ook productieleider van Vlaams Fruit Educatief en artistiek leider van Theater M.

Menu