Missie

THEATER M staat voor een jong en open theatermakershuis in Mechelen.

We zijn een gezelschap van spelers en makers dat ernaar blijft streven om te doen waar we zo van houden. De nobele kunst van het toneelspelen en het creëren van kansen voor (jong) talent. Met onze eigen creaties willen we theater brengen dat ontroert, uitdaagt en verwondert.
In onze eigen zaal en op tournee bereiken we een breed, divers en trouw publiek. Daarnaast is er een groeiende belangstelling van nieuw en jong publiek.

THEATER M. Gegroeid uit het Kunstencentrum Moonbeat. De M staat voor Mechelen. Uiteraard voor Moonbeat. Ook voor Margaretha van Oostenrijk, de zestiende-eeuwse landvoogdes van de Nederlanden, die resideerde in Mechelen. Zij maakte van de stad Mechelen een belangrijk artistiek centrum in de Westerse wereld.

THEATER M wil met zijn voorstellingen graag bijdragen tot een rijkere sociale en culturele verbeelding. Onze eigen creaties gaan in première in Mechelen en daarna Antwerpen om later op tournee te gaan door Vlaanderen.

Maar dat is lang niet alles. We zetten onze deuren graag open voor collega’s met originele projecten. Van co-producties tot gastvoorstellingen, waaronder de succesrijke familievoorstellingen. Naast theater dragen we ook de muziek een warm hart toe. Kleine en grotere concerten vinden plaats zowel in de theaterzaal, als in de zeventiende-eeuwse gewelfde kelder.

THEATER M heeft een uniek partnership met Moonbeat. Door deze samenwerking helpen we (jonge) kunstenaars om hun project te realiseren. De creatieve know-how, de uitgebreide opnamestudio en de terbeschikkingstelling van de theaterzaal met de mooie gewelfde kelder en nog andere ruimtes dragen bij tot een succesvol project en een mooi artistiek resultaat.

We heten u heel graag welkom op ons avontuur om u te verwonderen, te ontroeren, te amuseren.

Menu